čišćenje kuhinje, čišćenje kupaonice, čišćenje podnih površina, Savjeti

Čišćenje pribora za čišćenje

Koliko često treba čistiti spužvicu za pranje suđa?

Bez obzira da li unajmite nekoga da vam očisti stan, opere suđe ili čišćenje obavljate sami, potrebno je redovito pregledavati i oprati pribor za čišćenje.

Mnogi ljudi ne vode računa o priboru za čišćenje (krpa, mop, spužvica), a u pravo u tim predmetima “leži” nakupina mnogih bakterija i mogućih uzročnika bolesti. Kako bi sačuvali svoje vlastitio zdravlje operite pribor za čišćenje barem 1xmjesečno ovisno o intenzitetu pranja.

Primjerice spužvicu za pranje suđa trebalo bi povremeno (2 x mjesečno) dezinficirati kako bi se uklonio razvoj negativnih bakterija po njoj. Naravno sve ovisi o intenzitetu čišćenja suđa. Ukoliko se suđe pere 2x dnevno, najbolje je zamijeniti spužvicu za pranje suđa nakon 1x mjeseca intezivnog korištenja.

Ukoliko koristite kvalitetnije spužvice za pranje posuđa, spužvica se može staviti u suđericu, te oprati sa drugim suđem.

Na mopu treba pripaziti kod spojeva, jer se zna tijekom vremena nakupiti nečistoća koja se treba fizički ukloniti, ako se radi o teže pristupnim dijelovima mopa može se iskoristiti štapić za uši kako bi se lakše uklonila nečistoća. Bio sredstvo za čišćenje https://sredstvazaciscenje.hr/product/bio-nano-enzym-2/

Related Posts