BLOG, Eko Kutak, Savjeti

COVID ZAŠTITA

Očuvanje vlastitog zdravlja i zdravlja drugih u vrijeme korona virusa je iznimno važno. Treba Paziti na preporučene mjere opreza, nadalje redovito čišćenje površina, te raznih predmet s kojima smo svakodnevno u doticaju (mobitel, tipkovnica …)

Čišćenje je važno, jer je poznato da se virusi zadržavaju satima do dana na određenim površinama-

Prije svakog temeljitog čišćenja, potrebno je prvo dobro očisti, te potom dezinficirati površine

Za početak svoje površine želite pravilno očistiti. Redovita sredstva za čišćenje u kućanstvu obično su dovoljna za uklanjanje mnogih klica oko sebe. Nakon toga, trebali biste dezinficirati površine razrijeđenim kućanskim izbjeljivačem (slijedite upute proizvođača), uobičajenim markama dezinficijensa ili otopinama koje sadrže najmanje 70 posto alkohola. Oni će napasti sve preostale klice i smanjiti rizik od zaraze.

Zaštitna maska za lice

MASKA ZA LICE

KUPI ODMAH

Redovita sredstva za čišćenje su dovoljna za ukloniti klice na površinama oko sebe, ali nakon toga treba koristiti dezinfekt kako bi uništio viruse. Za čišćenje i dezinfekciju površina najbolje koristiti 70% alkohol razrjeđen s vodom kako bi očistili i uklonili viruse.

Prilikom dezinficiranja treba voditi računa, da se prethodno isproba na manje vidljivom mjestu kako alkohol ne bi oštetio površinu. Postupak čišćenja je jednostavan, pošprica se površina, te prebriše čistom krpom.

Prilikom čišćenja uvijek je dobro imati jednokratne ili višekratne rukavice kako bi zaštitili svoje ruke od što manjeg izlaganja prilikom čišćenja.

Treba voditi računa da se napravi popis predmeta za čišćenje s kojima se češće dolazi u kontakt

Popis predmeta za čišćenje:

Mobilni telefon, novčanik, ključevi, kartice, kvake, prekidač za svjetlo, rukohvat ograde, slavina, toalet, daljinski upravljač, tipkovnica itd. .

Napomena prilikom čišćenja elektronskih uređaja treba voditi računa o isključivanju uređaja, te prilikom čišćenja tipkovnice ne smije se jako močiti, već lagano prebrisati vlažnom krpom.

Treba naglasiti da većina nas znamo koliko je teško nositi zaštitnu masku na licu, te većina spušta kako bi mogla lakše disati. Upravo zato smo stavili u ponudu lagani vizir koji omogućava 100% zaštitu prilikom rada, te neometano disanje. Također dobro dođe u obavljanju kućanskih poslova čišćenja kako ne bi sredstvo za čišćenje pošpricalo u oči.

Osim redovitog čišćenja, naviknite se skidati cipele (da, obuća nosi klice) i prati ruke nakon što uđete u kuću / stan. Pripremite maramice i sredstva za dezinfekciju da ih ukućani ponesu sa sobom kad izlaze iz kuće. Pokušajte da dobra higijena postane rutina za svakog člana vaše obitelji.

 

Maska / Zaslon za lice kako bi nesmetano obavljali svakodnevne poslove https://sredstvazaciscenje.hr/product/zastitna-maska-zaslon-za-lice/

Related Posts