Uncategorized

Kako očistiti žvakaću gumu?

Kako ukloniti žvakaću gumu


Žvakaća guma stvara velike probleme na tekstilnim površinama! Imamo par savjeta kako očistiti žvakaću gumu.

Što prije staviti led na površini tj. pokušati ohladiti / zalediti žvakaću gumu.


Stavite kockice leda u plastičnu vrećicu te stavite direktno na žvakaću gumu. Vrijedi pokušati ali nikako ne smijete s oštrim predmetima (nožem ili strugačem) jer vrlo vjerojatno će se površina oštetiti.

Uklonite preostale mrlje mješavinom tople vode i sapuna ili tekućeg deterdženta za rublje.
Za ostatke mrlja posebno na zidovima možete koristiti gumicu za brisanje olovke.
Kao što ste vjerojatno primijetili, žvakaća guma se uvijek zalijepi tamo di ne treba: zidovi, podovi, prozori, vrata – čak i televizor. Iako su ti neugodni neredi često barem djelomično posljedica toga da se djeca igraju, te zaborave kako pravilno odlagati žvakaće gume, nesretna je istina da su stvari toliko ljepljive da će se pričvrstiti za sve i svašta. Ako se borite s uklanjanjem žvakaće gume ili se čak riješite ostataka mrlja od žvakaće gume, odgovor na vaš problem može biti jednostavniji nego što mislite: evo što trebate znati o uklanjanju žvakaće gume s tepiha, drugih površina i namještaja !

Očistiti žvakaće gume s tvrdih površina lakše je s dobrim alatom za struganje, ali važno je izbjeći oštećenje svojih stvari – pokušajte koristiti zaobljenu metalnu ili plastičnu lopaticu. Uvijek se sastružite sa tijela kako biste izbjegli nezgode!

Uklanjanje žvakaće gume s odjeće relativno je jednostavno – nakon što skinete gumu, sve preostale mrlje lako se mogu ukloniti u perilici rublja uz pomoć dobrog deterdženta. Međutim, za tkanine koje ne možete ubaciti u stroj, kao što su tepisi, uklanjanje žvakaće gume može biti prava noćna mora. Međutim, postoji sposobnost uklanjanja žvakaće gume s tepiha – evo jednostavne metode koju možete isprobati.

Ako ne uspijete nazovite profesionalce cisto.hr