Savjeti

Anti slip M8 v.s Protuklizna traka

Razlika između Anti Slip tekućine i protuklizne trake je velika. Protuklizna traka pokriva samo pojedine dijelove (površine) dok se anti slip tekućina nanosi na cijelu površinu, te ne narušava izgled površine. Anti slip tekućina nema vidljivih struktura na površini, dok protuklizna traka kada se nalijepi ima vidljive rezidue čestica pijeska.

Ovisno o kretanju hodanja protuklizna traka pokriva protukliznost samo u određenom smjeru kretanja, dok anti slip tekućina pokriva cjelokupnu tretiranu površinu.

protuklizne trake anti slip m8

Anti slip tekućina se može nanijeti na sve mineralne površine gdje ima doticaja s vodom koja smanjuje protukliznost gazne površine.

Protuklizni premaz je proizvod koji se nanosi na klizave površine kako bi se smanjila klizavost površine. Nanošenjem protukliznog premaza smanjuje se koeficijent trenja tretirane površine do 70%.

Proizvod ne mijenja izgled ni strukturu postojeće podloge, već pruža otpornost na masnoću, vlagu i otapala.

Protuklizni premaz je potpuno ekološki proizvod, biorazgradiv do 98%, bezbojan i neutralnog mirisa. Upravo zbog neutralnog mirisa pogodan je za primjenu na vanjskim (otvorenim) i unutarnjim (zatvorenim) podlogama.

Protuklizni premaz povećava trenje na nanešenoj podlozi i tako umanjuje klizavost tretirane površine. Nanošenjem protukliznog premaza stvara se zaštitni sloji i za tretiranu površinu. Protuklizni premaz je u potpunosti prihvatljivo sredstvo za upotrebu i prilikom nanošenja nisu potrebne nikakve velike mjere opreza. Sredstvo nema jak miris pa je pogodan za korištenje u interijerima i eksterijerima. Nakon nanošenja protukliznog premaza, površine se lakše održavaju.

Priprema površine:
• Nanjeti protuklizni premaz na prethodno očišćenu površinu od prašine, ulja ili ostalih zaprljanja. Prilikom nanošenja protukliznog premaza površina treba biti očišćena i suha.
• Sredstvo se koristi nerazrjđeno
• Protresti ptije upotrebe
• Prije upotrebe je potrebno napraviti test probu na uzorku pločice koja je istog sastava kao i tretirana površina. Postoji mogućnost vidljivosti površinskom filma na tretiranoj površini.
• Nanjeti protuklizni premaz u sa sprejem ili nanositi sredstvo po površini sa mopom, te dodavati sredstvo ukoliko je potrebno. Sva željena površina treba biti jednako tretirana.
• Tekućina se nesmije osušiti prilikom nanoštenja
• Pustite da sredstvo djeluje otprilike 40-60min.
• Zatim pažljivo isprati vodom.
• Tretirana površina nakon sušenja se može koristiti odmah.


POGLEDAJ VIDEO