Savjeti

IMPREGNACIJA KAMENA

impregnacija kamena

Zašto koristii impregnaciju kamena? Impregnacija kamena je odlično rješenje za preventivnu zaštitu kamena, fasade,crijepova i ostalih tvrdih kamenih površina.

M8 IMPREGNACIJA KAMENA je bezbojna te se koristi za tvrde podne i zidne površine. Koristi se na svim upojnim površinama (kamen, beton, opeka, žbuka, glina, crijep itd.). Impregnacija djeluje preventivno u sprječavanju atmosferskih i drugih zaprljanja. Omogućuje lakše održavanje tretiranih površina, te ima raznovrsnu primjenu od građevinske do kućne upotrebe. Nanošenjem impregnacije na tvrde kamene površine omogućava površini „da diše“ parapropustan sloj je nevidljiv, te nema bojaznosti od pojave bijelih zaprljanja. Također impregnacija je izvrstan proizvod za zaštitu građevina od atmosferskog i industrijskog zaprljanja nastala od smoga, kiselih kiša itd. Impregnacija se može korsititi i za zaštitu kamneih spomenika, prilaza za kuće, zaštitu krova, parkirališta, garaža itd.

Impregnaciju treba jednoliko nanijeti na površinu dok se ravnomjerno ne upije u površinu.

Impregnacija se nanosi špricaljkom ali treba pripaziti da nije previše sitan mlaz (da ne sipi) jer trebaju biti kapljice. Također se impregnacija može nanijeti kistom, valjkom ili doslovce izliti po površini. Trajanje impregnacije ovisi o korištenju i vremenskim utjecajima ali predviđa se otprilike od 5-10 godina trajnosti.

Related Posts