čišćenje kupaonice, Savjeti

Čišćenje Aparata u kućanstvu

Kako i kada napraviti čišćenje APARATA?

Bez obzira radi li se o perilici posuđa, perilici rublja ili sušilici rublja, prljavi uređaj ne obavlja svoj posao. Svaki od naših uređaja za čišćenje služi vrlo specifičnoj svrsi. Perilice i sušilice rublja čuvaju našu odjeću čistom i svijetlom, dok perilice posuđa štede naše vrijeme i čišćenje radeći prljave poslove. Rutinski poslovi čišćenja osigurat će da su vaši uređaji za čišćenje spremni za izazov! Čišćenje perilice posuđa Najjednostavniji način čišćenja posuđa je da se uvjerite da je perilica u ispravnom stanju. Stvaranje prljavštine i hrane može uzrokovati probleme, i što više vremena prođe, čišćenje je teže. Ispraznite i zatim pokrenite stroj za čišćenje posuđa u najtežem ciklusu s čišćenjem (ako je dostupan). Nakon prve vožnje otvorite je i provjerite situaciju.

Ručno čišćenje na teškim mjestima za potrebna je pomoću octa. Ne zaboravite sapunice, odvode i druge nevolje! Ako je potrebno, pokrenite drugi ciklus. Zamijenite sve filtre i pogledajte preporuke proizvođača za održavanje i čišćenje. Čišćenje prednje posude perilice rublja (utovarivača) je vrlo bitno! Smatra se da su donji spremnici puno prljaviji, ali treba voditi računa o čišćenju i gornjeg spremnika. Treba održavati perilicu čistom, te osigurati da se može dobro očistiti. Za gornji utovarivač koristite čistač za kućanstvo, dok za čišćenje unutarnjeg dijela perilice trebate pripaziti da se ne oštetiti lim ili guma. Nakon što ručno oribate sve dijelove što je više moguće, pokrenite visokotemperaturni ciklus za čišćenje, pauzirajte ga oko sat vremena da biste ga natopili. Koristite rješenje za čišćenje koje preporučuje proizvođač.

Za čišćenje možete izabrati kombinaciju octa i sode za pečenje. Za prednji utovarivač, jedna od najboljih metoda prevencije je držanje vrata otvorenim! Ručno očistite sve brtve, vrata i sva ostala područja. Koristite otopinu za čišćenje prednjeg utovarivača, te pokrenite najviši ciklus topline i / ili dezinfekciju. Za bilo koji tip perača obavezno očistite spremnike sapuna i sve dijelove koji se mogu ukloniti. Posebno pazite na uključivanje opcije ispiranja jer ukoliko koristite jača sredstva postoji mogućnost da dođe do oštećenja odjeće (ukoliko se perilica nije dobro isprala).

ČIŠĆENJE SUŠILICE ZA RUBLJE

Možda vam se čini pošto se u sušilicu stavlja isključivo čista odjeća, kako nema potrebe za čišćenjem vaše sušilice za rublje. Sušilica je puna zapelih „mucica“ koje treba očistiti kako ne bi oštetileodjeću! Planirajte čišćenje sušilice kada imate nekoliko sati prije sljedeće uporabe.

 

Uvijek se pridržavajte preporuka proizvođača, ali cilj čišćenja, je ukloniti dlačice na unutrašnjosti lima za sušenje i ukloniti ostalu prljavštinu. Prilikom čišćenja može vam pomoći usisavač, da uklonite što je moguće više ostataka tkanine.

Korištenjem općeg sredstva za čišćenje ili krpica za čišćenje, ručno obavite čišćenje oko bubnja kako biste očistili svaki kutak i pukotinu. Koristite vlažnu krpu da obrišete sve dijelove za čišćenje u samo nekoliko minuta.

Održavanje svih uređaja u kući čistima, osigurava se kvalitetan rad i produljuje se vrijeme bez popravaka. Primjerice za čišćenje toastera od ostataka mrvica kruha (pogotovo oni u kojih se ubacuju šnite toast kruha) potrebno je svega nekoliko minuta, toaster se okrene, te uz pomoć drvenih štapića ili tankim nastavkom za usisavač uklone ostaci kruha, koji prilikom pokretanja toastera mogu izgoriti.

Sredstva za čišćenje kuhinje: KUPI